Werkwijze particulier:

een kinderportret laten maken
of een lifestyle fotoshoot boeken

Als je overweegt om een fotograaf in te huren, moet je allereerst voor jezelf wat vragen beantwoorden. Wat wil je laten fotograferen en waarom? Hoeveel foto’s wil je hebben? Wat ga je doen met de foto’s? Wat voor stijl fotografie zou je graag willen? Hoeveel tijd heb je voor de fotoshoot over? En wat mag de fotoshoot kosten? 

Pas als je voor jezelf een antwoord op deze vragen hebt gevonden, kun je op zoek naar de juiste fotograaf, want geen een fotograaf is hetzelfde. Iedere fotograaf heeft zijn eigen werkwijze en zijn eigen fotografiestijl, en er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit.

Ik kan niet voor jou beslissen wat voor fotografie je zou moeten nastreven, maar ik kan je wel zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat je krijgt als je mij boekt.

Fine art portret Mark

Hoe verloopt de fotoshoot?

Ik werk zowel op locatie (bijvoorbeeld in het bos, op de heide, in de duinen of op het strand) als in de studio (dit kan een professionele daglicht studio zijn, maar dit kan ook jouw huiskamer zijn die we omtoveren tot studio). Maar waar ik ook ben, ik ga op zoek ik naar een rustige achtergrond. Ik heb een voorkeur voor licht en fris beeld en ik fotografeer voornamelijk met daglicht of met daglichtlampen.

Het begin van een fotoshoot verloopt altijd redelijk hetzelfde. We kletsen wat om elkaar te leren kennen en om je kind de kans te geven om aan mij te wennen. We bespreken op dat moment ook het plan van aanpak, en het kind wordt hier indien mogelijk al actief bij betrokken, afhankelijk van de leeftijd van je kind. We kiezen een locatie (voor zover we dat nog niet vooraf al gedaan hadden) en ik bereid mijn foto-apparatuur en de eventuele studioset voor.

Vervolgens zijn we klaar voor het echte fotograferen. We gaan samen aan de slag om de gewenste uitstraling en de juiste gezichtsuitdrukkingen te krijgen. Dit gedeelte neemt verreweg de meeste tijd in beslag, want het is een ware zoektocht. Gaandeweg merk je wat werkt voor jou en jouw kind en wat niet. Het kan zijn dat we veel pauzes moeten nemen, of het kan zijn dat we halverwege toch van plan veranderen. Een fotoshoot is altijd verrassend en valt niet goed vooraf te voorspellen.

Maar we doen wat nodig is en ik kan je garanderen dat we aan het eind van deze ervaring een hele reeks mooie beelden zullen hebben verzameld waar je heel blij mee bent! Gedurende het proces blijven we namelijk continu bij elkaar checken of we tevreden zijn met hoe het gaat. Op deze manier is het eindresultaat geen verrassing voor je, we werken er samen naartoe.

Portret Janine Bekker Photography

Hoe bereid je je voor op de fotoshoot
en wat neem je mee?

Een fotoshoot is teamwork en soms ook best even hard werken, want zoals je zelf ook zult weten zijn de meeste jonge kinderen niet geneigd om altijd maar direct te doen wat jij van ze verlangt. Nadat we samen een plan hebben gemaakt, is het dus nog best een klus om dat plan te laten slagen!​ Wanneer de fotoshoot met oudere kinderen plaatsvindt (of zonder kinderen, zoals bij een zwangerschapsfotoshoot), is dit gedeelte een stukje makkelijker.

Maar wat bij jonge kinderen vooral nodig is, is jouw inzet. We gaan er als team aan werken om de fotoshoot zo lang mogelijk leuk te houden voor iedereen. Over het algemeen gaat dit een stuk langer goed dan ouders vooraf denken, zolang de ouders er zelf maar vrolijk en positief onder blijven weet ik de kinderen wel zo gek te krijgen dat zij mee blijven werken en er nog plezier in hebben ook.

Wat daarnaast een echte must is voor iedere fotoshoot is een goede styling. Het is belangrijk voor het eindresultaat om vooraf goed na te denken wat je meeneemt qua kleding. Het werkt goed om dit vooraf met elkaar te bespreken, ik kan je hierin adviseren of zelfs kleding voor je meenemen als je dat prettig vindt. Hoe dan ook is het handig om te zorgen dat er tijdens de fotoshoot meerdere setjes kleding aanwezig zijn om ter plekke uit te kiezen. 

Verder is het handig om jonge kinderen weliswaar te vertellen wat jullie gaan doen en wat de bedoeling is, maar om er verder niet een te groot ‘ding’ van te maken. Probeer vooraf de spanning zo min mogelijk op te bouwen. Tijdens de fotoshoot zal ik me in eerste instantie richten op wat ik denk dat het kind nodig heeft (aandacht, of juist tijd om te acclimatiseren, veel feedback over wat er verwacht wordt, of juist het kind zijn eigen gang laten gaan). Dit is een kwestie van aanvoelen en het is lastig te omschrijven hoe dit werkt, maar het gaat eigenlijk altijd goed. Wel werkt het het makkelijkst als het kind nog open en onbevangen tegen de fotoshoot aan kijkt, dat het geen druk voelt om ‘te presteren’.

BTS Janine Bekker Photography

Een kunstwerk voor aan de muur

Na afloop van de fotoshoot ga ik aan de slag met de foto’s. De mooiste beelden selecteer ik voor je, en ik zorg voor een strakke nabewerking van alle geselecteerde foto’s.

Je ontvangt een set foto’s op klein formaat met een klein watermerk, deze foto’s zijn bedoeld voor online gebruik zoals social media. Uit deze foto’s kies je welke foto(‘s) je groter wil ontvangen voor printgebruik. De grootte van de foto’s voor printgebruik en het aantal foto’s hangt samen met het pakket dat je hebt gekozen. De foto’s voor printgebruik bevatten geen watermerk en de grootste versie is groot genoeg om levensgroot (of groter) te laten printen.

Bij ieder pakket hoort verder ook nog een eigen fine art fotoproduct. Je hebt dus straks sowieso een mooi kunstwerk van jouw kind! Jij kiest welke foto je hiervoor wil gebruiken, ik verzorg de verdere productie hiervan. Dat wil zeggen dat ik de foto opstuur naar een professioneel fotovaklab, waar de foto geprint wordt op hoge kwaliteit mat fotopapier en vervolgens mooi opgeplakt wordt op een aluminiumplaat. Of, afhankelijk van het gekozen pakket, op een boomstam of fotohuisje verwerkt wordt. 

Je hebt nu een prachtig en tijdloos kunstwerk van jouw kind, dat je zal doen terugdenken aan een heel leuke en gezellige fotoshoot en een bepaalde levensfase van je kind. De foto heeft nu een ​museale of stylish afwerking gekregen en kan mooi aan de muur gehangen worden of ergens neergezet worden. Dit gaat er absoluut heel indrukwekkend uit zien!

Ben je overtuigd en wil je een fotoshoot inboeken?
Klik dan op onderstaande button en kies meteen je pakket!

Fine art portret Mark en Teun

De stijl van Young Photography

De portretfoto’s die ik maak zijn bedoeld om als fine art aan de muur te hangen. Mijn fotografie-stijl wordt omschreven als ‘verstild’ en ‘artistiek’. Je zet het kind als het ware op een voetstuk, als een eerbetoon aan wie het nu is. Daarin ga ik een stapje verder dan veel andere fotografen. Het is namelijk niet mijn bedoeling om een soort grote pasfoto te maken. Ik wil een uniek en persoonlijk fotowerk maken, iets met een knipoog, een glimlach, of een bepaalde emotie. In ieder geval iets dat het waard is om groot aan de muur te hangen.

De lifestylefotoshoots zijn over het algemeen luchtiger. Je kunt hierbij denken aan een zwangerschapsfotoshoot, een moeder-dochter fotoshoot, of een fotoshoot van een bepaalde gebeurtenis (bijvoorbeeld een wandeling met het gezin op het strand). Meestal is de doelstelling hiervan simpel en vooraf duidelijk, een mooi moment uit het leven van de geportretteerde(n) vastleggen .

 

BTS Janine Bekker Photography
Fotoproject Frank en Fien

Hoe lang duurt de fotoshoot?

Het verschilt per fotoshoot hoeveel tijd je er aan kwijt bent. Een uitgebreide fotoshoot duurt alles bij elkaar een halve dag. Dit is inclusief alles, dus inclusief kennismaking, apparatuur klaarzetten, evaluaties, pauzes, afscheid, etc. Maar een fotoshoot is altijd maatwerk, dus dit kan in jouw geval anders uitpakken. Als we na een halve dag nog niet tevreden zijn, dan gaan we gewoon nog even door. Of misschien hebben jij en je kind geen pauzes nodig en hebben we al veel sneller een hele serie mooie beelden te pakken! In dat geval zijn we dus ook sneller klaar. Ook kijken we naar je kind, het moet voor iedereen leuk blijven, en het ene kind is geduldiger dan het andere kind. Dit verschilt dus allemaal enorm per fotoshoot.

BTS Janine Bekker Photography
BTS Janine Bekker Photography
Fotografie beeldbank OERRR Natuurmonumenten Quinn en Amy

Wat moet je kind kunnen?

Je kind hoeft helemaal niets te kunnen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als jouw kind heel druk is, niet van camera’s houdt, een kort lontje heeft, of zich maar heel kort kan concentreren. Met wat geduld is het mogelijk om van ieder kind een goed portret te maken.

Ga je zelf ook op de foto en ben je bang dat je niet fotogeniek bent? Ook dan geen zorgen. Ik hoor vrijwel dagelijks van mensen dat zij dit van zichzelf vinden, en nog nooit is het gebeurd dat iemand ook daadwerkelijk niet te fotograferen bleek. Wat voor kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen. Iedereen is uniek, heeft zijn eigen schoonheid en kan goed op een foto staan.

Productfoto print op aluminium Zia
Productfoto print op aluminium Mika en Zia

Werkwijze particulier:

een kinderportret laten maken
of een lifestyle fotoshoot boeken

Fine art portret Mark en Teun

Welke fotograaf kies je voor de fotoshoot?

Als je overweegt om een fotograaf in te huren, moet je allereerst voor jezelf wat vragen beantwoorden. Wat wil je laten fotograferen en waarom? Hoeveel foto’s wil je hebben? Wat ga je doen met de foto’s? Wat voor stijl fotografie zou je graag willen? Hoeveel tijd heb je voor de fotoshoot over? En wat mag de fotoshoot kosten? 

Pas als je voor jezelf een antwoord op deze vragen hebt gevonden, kun je op zoek naar de juiste fotograaf, want geen een fotograaf is hetzelfde. Iedere fotograaf heeft zijn eigen werkwijze en zijn eigen fotografiestijl, en er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit.

Ik kan niet voor jou beslissen wat voor fotografie je zou moeten nastreven, maar ik kan je wel zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat je krijgt als je mij boekt.

Fine art portret Mark

De stijl van Young Photography

De portretfoto’s die ik maak zijn bedoeld om als fine art aan de muur te hangen. Mijn fotografie-stijl wordt omschreven als ‘verstild’ en ‘artistiek’. Je zet het kind als het ware op een voetstuk, als een eerbetoon aan wie het nu is. Daarin ga ik een stapje verder dan veel andere fotografen. Het is namelijk niet mijn bedoeling om een soort grote pasfoto te maken. Ik wil een uniek en persoonlijk fotowerk maken, iets met een knipoog, een glimlach, of een bepaalde emotie. In ieder geval iets dat het waard is om groot aan de muur te hangen.

De lifestylefotoshoots zijn over het algemeen luchtiger. Je kunt hierbij denken aan een zwangerschapsfotoshoot, een moeder-dochter fotoshoot, of een fotoshoot van een bepaalde gebeurtenis (bijvoorbeeld een wandeling met het gezin op het strand). Meestal is de doelstelling hiervan simpel en vooraf duidelijk, een mooi moment uit het leven van de geportretteerde(n) vastleggen .

 

BTS Janine Bekker Photography

Hoe verloopt de fotoshoot?

Ik werk zowel op locatie (bijvoorbeeld in het bos, op de heide, in de duinen of op het strand) als in de studio (dit kan een professionele daglicht studio zijn, maar dit kan ook jouw huiskamer zijn die we omtoveren tot studio). Maar waar ik ook ben, ik ga op zoek ik naar een rustige achtergrond. Ik heb een voorkeur voor licht en fris beeld en ik fotografeer voornamelijk met daglicht of met daglichtlampen.

Het begin van een fotoshoot verloopt altijd redelijk hetzelfde. We kletsen wat om elkaar te leren kennen en om je kind de kans te geven om aan mij te wennen. We bespreken op dat moment ook het plan van aanpak, en het kind wordt hier indien mogelijk al actief bij betrokken, afhankelijk van de leeftijd van je kind. We kiezen een locatie (voor zover we dat nog niet vooraf al gedaan hadden) en ik bereid mijn foto-apparatuur en de eventuele studioset voor.

Vervolgens zijn we klaar voor het echte fotograferen. We gaan samen aan de slag om de gewenste uitstraling en de juiste gezichtsuitdrukkingen te krijgen. Dit gedeelte neemt verreweg de meeste tijd in beslag, want het is een ware zoektocht. Gaandeweg merk je wat werkt voor jou en jouw kind en wat niet. Het kan zijn dat we veel pauzes moeten nemen, of het kan zijn dat we halverwege toch van plan veranderen. Een fotoshoot is altijd verrassend en valt niet goed vooraf te voorspellen.

Maar we doen wat nodig is en ik kan je garanderen dat we aan het eind van deze ervaring een hele reeks mooie beelden zullen hebben verzameld waar je heel blij mee bent! Gedurende het proces blijven we namelijk continu bij elkaar checken of we tevreden zijn met hoe het gaat. Op deze manier is het eindresultaat geen verrassing voor je, we werken er samen naartoe.

Portret Janine Bekker Photography

Hoe lang duurt de fotoshoot?

Het verschilt per fotoshoot hoeveel tijd je er aan kwijt bent. Een uitgebreide fotoshoot duurt alles bij elkaar een halve dag. Dit is inclusief alles, dus inclusief kennismaking, apparatuur klaarzetten, evaluaties, pauzes, afscheid, etc. Maar een fotoshoot is altijd maatwerk, dus dit kan in jouw geval anders uitpakken. Als we na een halve dag nog niet tevreden zijn, dan gaan we gewoon nog even door. Of misschien hebben jij en je kind geen pauzes nodig en hebben we al veel sneller een hele serie mooie beelden te pakken! In dat geval zijn we dus ook sneller klaar. Ook kijken we naar je kind, het moet voor iedereen leuk blijven, en het ene kind is geduldiger dan het andere kind. Dit verschilt dus allemaal enorm per fotoshoot.

BTS Janine Bekker Photography

Hoe bereid je je voor op de fotoshoot en wat neem je mee?

Een fotoshoot is teamwork en soms ook best even hard werken, want zoals je zelf ook zult weten zijn de meeste jonge kinderen niet geneigd om altijd maar direct te doen wat jij van ze verlangt. Nadat we samen een plan hebben gemaakt, is het dus nog best een klus om dat plan te laten slagen!​ Wanneer de fotoshoot met oudere kinderen plaatsvindt (of zonder kinderen, zoals bij een zwangerschapsfotoshoot), is dit gedeelte een stukje makkelijker.

Maar wat bij jonge kinderen vooral nodig is, is jouw inzet. We gaan er als team aan werken om de fotoshoot zo lang mogelijk leuk te houden voor iedereen. Over het algemeen gaat dit een stuk langer goed dan ouders vooraf denken, zolang de ouders er zelf maar vrolijk en positief onder blijven weet ik de kinderen wel zo gek te krijgen dat zij mee blijven werken en er nog plezier in hebben ook.

Wat daarnaast een echte must is voor iedere fotoshoot is een goede styling. Het is belangrijk voor het eindresultaat om vooraf goed na te denken wat je meeneemt qua kleding. Het werkt goed om dit vooraf met elkaar te bespreken, ik kan je hierin adviseren of zelfs kleding voor je meenemen als je dat prettig vindt. Hoe dan ook is het handig om te zorgen dat er tijdens de fotoshoot meerdere setjes kleding aanwezig zijn om ter plekke uit te kiezen. 

Verder is het handig om jonge kinderen weliswaar te vertellen wat jullie gaan doen en wat de bedoeling is, maar om er verder niet een te groot ‘ding’ van te maken. Probeer vooraf de spanning zo min mogelijk op te bouwen. Tijdens de fotoshoot zal ik me in eerste instantie richten op wat ik denk dat het kind nodig heeft (aandacht, of juist tijd om te acclimatiseren, veel feedback over wat er verwacht wordt, of juist het kind zijn eigen gang laten gaan). Dit is een kwestie van aanvoelen en het is lastig te omschrijven hoe dit werkt, maar het gaat eigenlijk altijd goed. Wel werkt het het makkelijkst als het kind nog open en onbevangen tegen de fotoshoot aan kijkt, dat het geen druk voelt om ‘te presteren’.

BTS Janine Bekker Photography

Wat moet je kind kunnen?

Je kind hoeft helemaal niets te kunnen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als jouw kind heel druk is, niet van camera’s houdt, een kort lontje heeft, of zich maar heel kort kan concentreren. Met wat geduld is het mogelijk om van ieder kind een goed portret te maken.

Ga je zelf ook op de foto en ben je bang dat je niet fotogeniek bent? Ook dan geen zorgen. Ik hoor vrijwel dagelijks van mensen dat zij dit van zichzelf vinden, en nog nooit is het gebeurd dat iemand ook daadwerkelijk niet te fotograferen bleek. Wat voor kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen. Iedereen is uniek, heeft zijn eigen schoonheid en kan goed op een foto staan.

Productfoto print op aluminium Zia

Een kunstwerk voor aan de muur

Na afloop van de fotoshoot ga ik aan de slag met de foto’s. De mooiste beelden selecteer ik voor je, en ik zorg voor een strakke nabewerking van alle geselecteerde foto’s.

Je ontvangt een set foto’s op klein formaat met een klein watermerk, deze foto’s zijn bedoeld voor online gebruik zoals social media. Uit deze foto’s kies je welke foto(‘s) je groter wil ontvangen voor printgebruik. De grootte van de foto’s voor printgebruik en het aantal foto’s hangt samen met het pakket dat je hebt gekozen. De foto’s voor printgebruik bevatten geen watermerk en de grootste versie is groot genoeg om levensgroot (of groter) te laten printen.

Bij ieder pakket hoort verder ook nog een eigen fine art fotoproduct. Je hebt dus straks sowieso een mooi kunstwerk van jouw kind! Jij kiest welke foto je hiervoor wil gebruiken, ik verzorg de verdere productie hiervan. Dat wil zeggen dat ik de foto opstuur naar een professioneel fotovaklab, waar de foto geprint wordt op hoge kwaliteit mat fotopapier en vervolgens mooi opgeplakt wordt op een aluminiumplaat. Of, afhankelijk van het gekozen pakket, op een boomstam of fotohuisje verwerkt wordt. 

Je hebt nu een prachtig en tijdloos kunstwerk van jouw kind, dat je zal doen terugdenken aan een heel leuke en gezellige fotoshoot en een bepaalde levensfase van je kind. De foto heeft nu een ​museale of stylish afwerking gekregen en kan mooi aan de muur gehangen worden of ergens neergezet worden. Dit gaat er absoluut heel indrukwekkend uit zien!

Ben je overtuigd en wil je een fotoshoot inboeken?
Klik dan op onderstaande button en kies meteen je pakket!

Ben je er nog niet helemaal uit?

Heb je vragen die hierboven niet (genoeg) beantwoord worden?
Stel ze me dan gerust! Ik reageer zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 24 uur op je bericht.